Ανάκτηση δεδομένων απο Κινητό Τηλέφωνο

Η Ελλάδα έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά χρηστών κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό η ανάγκη για την ανάκτηση δεδομένων σε κινητά τηλέφωνα αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς.

Από τεχνικής άποψης, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούν μια ποικιλία λειτουργικών συστημάτων και μοναδικά συστήματα αρχείων, κάποια πολύ βασικά software που βρίσκονται π.χ. στο internet και δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση. Πολλά κατεστραμμένα κινητά τηλέφωνα δεν μπορούν καν να είναι προσβάσιμα με συνδέσεις USB και πολλές φορές χρειάζεται η ειδική διαδικασία επεξεργασίας flash μνημών για να πετύχουμε την ανάκτηση.

Οι μηχανικοί μας μπορούν να εκτελέσουν ανάκτηση δεδομένων σε κινητά τηλέφωνα σε περιπτώσεις όπως η καταστροφή τους, ακούσια και εκούσια διαγραφή, κατεστραμμένα κινητά τηλέφωνα από νερό ή φωτιά,διαγραφή της κάρτας sim, ιούς και πολλά άλλα θέματα.

Όταν διαγράφονται π.χ. SMS, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα συνήθως, εξακολουθούν νααποθηκεύονται στην κάρτα SIM ή στη μνήμη flash του τηλεφώνου (ανάλογα με το μοντέλο και τις ρυθμίσεις του χρήστη). Αν το κινητό τηλέφωνο έρθει στα εργαστήριά μας αρκετά νωρίς, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να ανακτηθούν πλήρως τα μηνύματα.

Οι εικόνες και τα videos είναι ένα ακόμα ευαίσθητο κομμάτι των κινητών τηλεφώνων. Όλοι μας έχουμε εικόνες και video στα κινητά μας και σχεδόν όλα τα κινητά τηλέφωνα έχουν κάμερες. Επομένως το ενδεχόμενο βλάβης τα κάνει εντελώς απρόσιτα. Τέτοιες περιπτώσεις ανάκτησης αρχείων από κινητό είναι αρκετά πολύπλοκες και είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Οι μηχανικοί της DataRecall χρησιμοποιούν νέες αποκλειστικά τεχνικές ανάκτησης δεδομένων, για να ανακατασκευαστεί πλήρως κάθε εικόνα καιvideo, παρέχοντας στους πελάτες μας ένα πλήρες και τέλεια ανακτημένο αρχείο εικόνας και video.

Σήμερα, είναι δίκαιο να πούμε ότι σχεδόν όλοι κατέχουν ένα smartphone. Μόλις το περασμένο έτος (2018) πουλήθηκαν σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια κινητά παγκοσμίως και οι πωλήσεις smartphone αυξάνονται από το ένα τρίτο στο άλλο σύμφωνα με την Gartner. Η IDC δηλώνει ότι οι πωλήσεις του τρέχοντος έτους (2018) αυξήθηκαν κατά 7,4% από το δεύτερο τρίμηνο και ότι οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου αυξήθηκαν κατά 2,7% σε ετήσια βάση.

Παρά την επιτυχία αυτή, το smartphone είναι αρκετά μικρό σε σύγκριση με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Είναι μόλις 10 χρόνια από τότε που η Apple εισήγαγε το πρώτο της iPhone το 2007, που θεωρείται η αρχή της σύγχρονης εποχής των smartphone, παρόλο που υπήρχαν κάποια προηγμένα κινητά τηλέφωνα και PDAs πριν από αυτό που είχε κάποια συγκρίσιμα χαρακτηριστικά.

Με την εισαγωγή του iPhone το 2007, ακολουθήθηκαν γρήγορα άλλες εταιρείες με άλλα μοντέλα και λειτουργικά συστήματα. Ωστόσο, τώρα μόνο δύο λειτουργικά συστήματα κυριαρχούν στην παγκόσμια αγορά: το Android (από το Google) και το iOS (από την Apple).

Διαβάστε αναλυτικά στην Datarecall International

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *