Ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης SD – Επαναφορά από SD Card

Ανακτηση δεδομενων από κάρτα μνήμης SD

Η Data Recall είναι πρωτοπόρος στην ανάκτηση αρχείων ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις. Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε πως κάνουμε ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης SD. Είναι βασικά η ίδια διαδικασία με την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων από έναν υπολογιστή ή οποιοδήποτε τύπο ψηφιακής αποθήκευσης.
Οι κάρτες SD είναι μεγάλες αλλά και εύθραυστες. Χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα και κάμερες, έτσι τείνουν στη πλειονότητα των περιπτώσεων να περιέχουν πολύτιμα αρχεία.

Έτσι, όταν μια κάρτα σταματήσει να λειτουργεί, μπορεί να χάσετε ακόμα και όλα σας τα δεδομένα .

Η Datarecall International επικεντρώνεται στην ανάκτηση αρχείων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων.

Εδώ θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να δοκιμάσετε και να βγάλετε αρχεία από μια κάρτα SD εάν δεν λειτουργεί ή έχετε διαγράψει τυχαία τα αρχεία. Είναι βασικά η ίδια διαδικασία με την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων από έναν υπολογιστή ή οποιοδήποτε τύπο ψηφιακής αποθήκευσης για το θέμα αυτό.

Πως γίνεται η διαδικασία για ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης SD

Οι κάρτες SD είναι μεγάλες, αλλά είναι εύθραυστες και δεν τους αρέσει να τις κακομεταχειρίζονται. Χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα και κάμερες, έτσι τείνουν να περιέχουν πολύτιμα αρχεία.

Έτσι, όταν μια κάρτα SD σταματήσει να λειτουργεί, μπορείτε να χάσετε πολλά δεδομένα. Εδώ έχουμε επικεντρωθεί στην ανάκτηση αρχείων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων από μια κάρτα που δεν λειτουργεί σωστά, αλλά οι αρχές ισχύουν και για τα διαγραμμένα αρχεία.

Διαβάστε:  Κατεστραμμένο Κινητό - Πώς μπορείς να ανακτήσεις δεδομένα

Μην μορφοποιείτε εάν θέλετε να ανακτήσετε αρχεία

Μην διαμορφώσετε την κάρτα εάν θέλετε να διατηρήσετε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες σε αυτήν. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές στο ξεχωριστό μας άρθρο σχετικά με τον τρόπο μορφοποίησης μιας κάρτας SD που προστατεύεται από την εγγραφή, αφού προσπαθήσετε να ανακτήσετε τυχόν αρχεία που υπάρχουν στην κάρτα σας.

Τώρα, δοκιμάστε να βρείτε έναν άλλο αναγνώστη καρτών. Αν έχετε τοποθετήσει μια κάρτα SD στην ενσωματωμένη υποδοχή του φορητού υπολογιστή ή του υπολογιστή σας και δεν συμβαίνει τίποτα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό υπολογιστή ή συσκευή ανάγνωσης καρτών USB.

Μερικές φορές είναι λάθος ο αναγνώστης – όχι η κάρτα. Μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή ανάγνωσης κάρτας USB SD για λίγα ευρώ, η οποία θα δέχεται κάρτες SD και microSD.

Αιτίες της αποτυχίας κάρτας SD:

Κακοί τομείς στην κάρτα SD

Οι κακοί τομείς είναι δυσπρόσιτοι τομείς οποιασδήποτε συσκευής αποθήκευσης. Αν υπάρχει κακός τομέας σε μια κάρτα SD, η ανάγνωση ή η εγγραφή δεδομένων δεν είναι δυνατή και αυτό οδηγεί σε μόνιμη απώλεια δεδομένων.

Προσβολή κακόβουλου λογισμικού στην κάρτα SD

Οποιοσδήποτε τύπος μόλυνσης από ιό σε μια κάρτα SD επηρεάζει τη λειτουργία της συσκευής αποθήκευσης και τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν την κάρτα δεν είναι προσβάσιμα. Μια επίθεση κακόβουλου λογισμικού σε μια κάρτα SD καθιστά την κάρτα αδιάφορη και ο χρήστης δεν θα μπορεί να διαβάζει ή να γράφει δεδομένα σε αυτή τη συγκεκριμένη συσκευή αποθήκευσης.

Σφάλμα συστήματος αρχείων SD

Σε οποιαδήποτε συσκευή αποθήκευσης, οι πληροφορίες αποθηκεύονται και οργανώνονται σύμφωνα με ένα σύστημα αρχείων. Εάν υπάρχει βλάβη στο σύστημα αρχείων της κάρτας SD, αυτό επηρεάζει τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη συσκευή. Τα δεδομένα καθίστανται απροσπέλαστα και απαιτείται ένα ικανό λογισμικό αποκατάστασης κάρτας μνήμης για την ανάκτηση των δεδομένων από αυτό.

Διαβάστε:  Πώς να εγκαταστήσετε το Viber στον υπολογιστή σας εύκολα και γρήγορα!

Κατεβασμένη υποδοχή κάρτας SD

Συνήθως η κάρτα SD είναι φορητή συσκευή αποθήκευσης που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση και τη μεταφορά των αρχείων που είναι αποθηκευμένα σε αυτήν. Ενώ χρησιμοποιείται σε διαφορετικές συσκευές, εάν υπάρχει κάποια φυσική βλάβη στην υποδοχή κάρτας SD της συσκευής, επηρεάζει επίσης την κάρτα που χρησιμοποιείται σε αυτήν.

Σφάλμα κατά τη μορφοποίηση

Οποιαδήποτε διακοπή μεταξύ της μορφοποίησης μιας κάρτας SD προκαλεί σοβαρή ζημιά στην κάρτα, με αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων. Εάν εμφανιστεί κάποιο σφάλμα κατά τη μορφοποίηση, η επαναδιαμόρφωση μιας κάρτας SD είναι δύσκολη και προκαλεί μόνιμη ζημιά στην κάρτα

Λογισμικό για ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης SD

Υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι σε θέση να ανακτήσουν δεδομένα από κατεστραμμένες ή «νεκρές» κάρτες μνήμης. Σας εξηγούμε βήμα προς βήμα πώς να χρησιμοποιήσετε το Disk Digger για να ανακτήσετε τυχαία διαγραμμένα αρχεία, αλλά η ίδια διαδικασία λειτουργεί για κάρτες SD των οποίων το περιεχόμενο δεν μπορεί να δει στην Εξερεύνηση των Windows.

Αν δεν σας αρέσει το Disk Digger, δοκιμάστε μία από πολλές άλλες εφαρμογές ανάκτησης αρχείων, όπως το EaseUS.

Η ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης SD πρέπει να πηγαίνει σε επαγγελματίες.

Τα προγράμματα είναι για ερασιτεχνική χρήση και δεν παρέχουν ασφάλεια ανάκτησης.

Όταν χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους λογισμικά, δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα πάρετε ανέπαφα τα αρχεία σας και τυπικά θα χάσουν τα αρχικά τους ονόματα αρχείων τα οποία θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα για μερικούς χρήστες. Άλλοι θα έχουν τη δυνατότητα να μετονομάσουν ανακτημένα αρχεία με σχετική ευκολία.

Ορισμένα προγράμματα δωρεάν ανάκτησης είναι περιορισμένα στον αριθμό των αρχείων ή στην ποσότητα των δεδομένων που θα ανακτήσουν, οπότε αναζητήστε τυχόν περιορισμούς πριν από τη λήψη. Επίσης προσέξτε τα πρόσθετα ανεπιθύμητα προγράμματα που μπορεί να εγκατασταθούν δίπλα στο ελεύθερο λογισμικό: Μην χρησιμοποιήσετε ποτέ την επιλογή “Προτεινόμενη” εγκατάσταση.

Διαβάστε:  Πως βοηθάει το Restart ένα PC

Επιλέξτε πάντα “Χειροκίνητα” και διαβάστε προσεκτικά κάθε βήμα, επιλέγοντας τις γραμμές αναζήτησης και άλλο λογισμικό.

Μια άλλη επιλογή είναι η Recuva, η οποία προσφέρει τόσο δωρεάν όσο και πληρωμένες εκδόσεις.

Διαβάστε : ΑΝΑΚΤΗΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ – ΕΧΑΣΑ ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ ΜΟΥ

Ωστόσο, οι πιο δύσκολες καταστάσεις είναι, όταν χάνετε δεδομένα από κάρτες SD στις παρακάτω περιπτώσεις:

Διαγραμμένα αρχεία από κάρτα SD
• Μορφοποιημένη κάρτα SD
• Η κάρτα SD έχει καταστραφεί ή είναι απροσπέλαστη
• Μόλυνση από Ιούς
• Διακοπή τροφοδοσίας
• Άλλοι λόγοι

Αξιοποιήστε τις τεχνικές γνώσεις των επαγγελματιών

Μην διαμορφώσετε την κάρτα μνήμης εάν θέλετε να διατηρήσετε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες σε αυτήν. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές μας σε ξεχωριστό άρθρο, σχετικά με τον τρόπο μορφοποίησης μιας κάρτας SD που προστατεύεται με εγγραφή. Προτείνεται να μην προσπαθήσετε να ανακτήσετε τυχόν αρχεία που υπάρχουν στην κάρτα μόνοι σας.

Τώρα, δοκιμάστε να βρείτε έναν άλλο αναγνώστη καρτών. Αν έχετε τοποθετήσει μια κάρτα μνήμης SD στην ενσωματωμένη υποδοχή του φορητού υπολογιστή ή του υπολογιστή σας και δεν συμβαίνει τίποτα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό υπολογιστή ή συσκευή ανάγνωσης καρτών USB. Να θυμάστε πως η ανάκτηση δεδομένων από μη επαγγελματίες εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Μερικές φορές έχει πρόβλημα ο αναγνώστης – και όχι η κάρτα. Μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή ανάγνωσης καρτών USB SD online, για συσκευές που δέχονται κάρτες SD και microSD.

Ανακτήσεις αρχείων από κάρτα μνήμης SD - Πως το πετυχαίνουμε ;
Ανακτήσεις αρχείων από κάρτα μνήμης SD

 

Σε κάθε περίπτωση η ανάκτηση αρχείων από κάρτα μνήμης SD είναι μια δύσκολη δουλειά και προτείνεται να γίνει από ειδικούς. Πρόκειται για μια εξειδικευμένη υπηρεσία μέσα από την οποία παίρνετε πίσω τα αρχεία σας.

Η Data Recall σας εξασφαλίζει ποιότητα και ασφάλεια στην επαναφορά δεδομένων από κάρτα μνήμης SD. Επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί την λύση στο πρόβλημα σας. Οι τιμές που προσφέρουμε στην ανάκτηση δεδομένων είναι οι πλέον ανταγωνιστικές. Η ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης SD είναι εφικτή.

Καλέστε μας