Το Mozilla Firefox θα ξεκινήσει τις επεκτάσεις αποκλεισμού σε Private Mode

Το Mozilla επεξεργάζεται αυτήν τη στιγμή μια νέα λειτουργία για το πρόγραμμα περιήγησης Firefox, το οποίο θα αποκλείει την εμφάνιση επεκτάσεων όταν οι χρήστες εκκινούν τη λειτουργία Ιδιωτικής περιήγησης.

Η νέα ρύθμιση έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται και θα μπορούσε να προστεθεί σε μια μελλοντική ενημέρωση για την τρέχουσα έκδοση του Firefox, αν και η εταιρεία θα μπορούσε πολύ καλά να την κυκλοφορήσει στην επόμενη μεγάλη ενημέρωση για το πρόγραμμα περιήγησης.

Βασικά, μόλις γίνει διαθέσιμη αυτή η επιλογή, ο Firefox δεν θα επιτρέψει πλέον τη φόρτωση επεκτάσεων κατά την ιδιωτική περιήγηση. Αυτό σημαίνει ότι τα πρόσθετα τρίτων δεν θα έχουν πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησής σας εκτός αν τους επιτρέπετε συγκεκριμένα.

Παρόμοια συμπεριφορά είναι ήδη διαθέσιμη στα άλλα προγράμματα περιήγησης. Για παράδειγμα, το Microsoft Edge, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στα Windows 10, απενεργοποιεί ήδη τις επεκτάσεις κατά την είσοδο στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης, όπως και το Google Chrome, επιτρέποντάς σας να επιλέγετε χειροκίνητα τα πρόσθετα που θα εκτελεστούν.

Επιτρέπεται στους χρήστες να συμμετέχουν

Αυτή είναι η ιδέα στην οποία βασίζεται η μελλοντική ενημέρωση του Mozilla, επιτρέποντας τεχνικά στους χρήστες να επιλέγουν τις επεκτάσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν στην ιδιωτική λειτουργία.

Το κέντρο πρόσθετων στοιχείων θα διαθέτει ένα νέο κουμπί για τη λειτουργία “ενεργοποίησης” σε ιδιωτική λειτουργία, με μια μικρή ετικέτα να εμφανίζεται δίπλα σε κάθε επέκταση που είναι “επιτρεπόμενη σε ιδιωτικά παράθυρα”.

Περιττό να πούμε ότι η παροχή στους χρήστες του πλήρους ελέγχου αυτών των επιλογών είναι ο σωστός τρόπος, καθώς μερικές επεκτάσεις είναι πραγματικά χρήσιμες ανεξάρτητα από τη λειτουργία περιήγησης που χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή. Για παράδειγμα, ενώ μια επέκταση παρακολούθησης θα πρέπει να αποκλειστεί σε ιδιωτική λειτουργία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα μια καρτέλα που διαχειρίζεται το πρόσθετο, οπότε είναι σημαντικό για τους χρήστες να μπορούν να επιλέξουν ποιες επεκτάσεις θέλουν να επιτρέψουν.

Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ενημέρωση ως προς το πότε θα είναι διαθέσιμη αυτή η νέα δυνατότητα για τους χρήστες, αλλά υποθέτουμε ότι θα συμβεί μάλλον νωρίτερα από ό, τι αργότερα, δεδομένου ότι μια νέα έκδοση του Firefox είναι ήδη διαθέσιμη.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση