ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ SSD – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ 2018

Χρειάζεστε βοήθεια για την αντιμετώπιση προβλημάτων ενός προβληματικού SSD (Solid State Drive); Ακολουθεί μια λίστα με τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζουν οι χρήστες SSD, μαζί με κάποιες προτάσεις σχετικά με τον τρόπο επίλυσής τους.

Αποτυχία SSD
Ας περάσουμε μερικά από τα προειδοποιητικά σημάδια μιας πιθανής αποτυχίας SSD. Οποιαδήποτε από αυτές μπορεί να είναι ενδείξεις ότι ένα SSD βρίσκεται σε κατάσταση αποτυχίας.

1.Τα αρχεία δεν μπορούν να διαβαστούν από ή να εγγραφούν στη μονάδα δίσκου.
2.Ο υπολογιστής λειτουργεί υπερβολικά αργός.
3.Ο υπολογιστής δεν θα εκκινήσει, θα λάβετε ένα ερωτηματικό που αναβοσβήνει (σε Mac) ή το μήνυμα «No boot device» (στα Windows).
5.Συχνές μπλε Death οθόνες /Death Μαύρη οθόνη.
6.Οι εφαρμογές πάγωνουν ή κρασάρουν.
7.Η μονάδα δίσκου σας γίνεται μόνο για ανάγνωση (read-only).

Αντιμετώπιση προβλημάτων SSD σκληρού δίσκου

Τα παρακάτω ζητήματα μπορούν να εξηγήσουν μερικές από αυτές τις αποτυχίες, γι ‘αυτό αισθανθείτε ελεύθεροι να το χρησιμοποιήσετε ως οδηγό αντιμετώπισης προβλημάτων για να απομονώσετε και να διορθώσετε το πρόβλημα.

Θέματα υλικού
Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και ενεργοποιήστε τον ξανά. Εάν μπορείτε να παρατηρήσετε απευθείας το SSD (αν είναι, για παράδειγμα, αντικατάσταση ενός περιστρεφόμενου σκληρού δίσκου), αναζητήστε οποιαδήποτε ένδειξη δραστηριότητας, όπως μια μεταφορά δεδομένων ή μια ενδεικτική λυχνία τροφοδοσίας. Εάν το SSD είναι ενεργοποιημένο, το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένη ρύθμιση παραμέτρων λογισμικού ή σε πρόβλημα εγκατάστασης. Ας υποθέσουμε προς το παρόν ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι δραστηριότητας. Τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια;

Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή και αποσυνδέστε τον. Εάν πρόκειται για φορητό υπολογιστή, αφαιρέστε την μπαταρία αν είναι δυνατόν. Μια αντικατάσταση SSD για έναν περιστρεφόμενο σκληρό δίσκο χρησιμοποιεί τις ίδιες φυσικές συνδέσεις για δεδομένα και ισχύ. Ελέγξτε τα καλώδια για να βεβαιωθείτε ότι είναι στη θέση τους.

Επίσης, εξετάστε τις περιφερειακές συνδέσεις. Αντιμετωπίζετε προβλήματα κατά την εγκατάσταση μιας νέας εξωτερικής συσκευής; Είναι πιθανό μια εξωτερική συσκευή να συμβάλλει στο πρόβλημα, οπότε αφαιρέστε κάθε περιφερειακό που δεν είναι απαραίτητο για τη βασική λειτουργία του υπολογιστή και δείτε αν αυτό διορθώνει το πρόβλημα.

Αναλυτικότερα στο άρθρο του Γιώργου Χατζηθεοδοσίου.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση