Επισκευή σκληρού δίσκου στο σπίτι

Για να κάνετε επισκευή σκληρού δίσκου στο σπίτι, χρησιμοποιήστε εργαλεία όπως το Hard Disk Sentinel για να επιβεβαιώσετε την κατάσταση της υγείας του πριν προχωρήσετε σε συμπεράσματα. Στη συνέχεια, μπορείτε να επιχειρήσετε χειροκίνητες επιδιορθώσεις hacks χρησιμοποιώντας εργαλεία ανάκτησης όπως το iCare.

Η ανάγκη για επισκευή σκληρού δίσκου μπορεί να αποφευχθεί εάν καταλαβαίνετε καλά πώς λειτουργεί η συσκευή αποθήκευσης

Μπορείτε να αποφύγετε την επισκευή του σκληρού δίσκου όταν παίζετε με ασφάλεια

Παρόλο που είναι αλήθεια η αποτυχία της μονάδας δίσκου και η απώλεια δεδομένων είναι πολύ τραυματική, θα παραμείνει μια μακρινή ανησυχία μέχρι να συμβεί σε εσάς. Στη συνέχεια, όπως συμβαίνει συνήθως, βουτάτε σε ξέφρενες επισκευές DIY και σε συνδυασμό με μια βόλτα στο κατάστημα επισκευών, η αλήθεια για τις ατυχίες σας μόνο τότε αρχίζει να διαμορφώνεται.

Θα ήταν ταπεινό να μάθετε ότι όλες οι πολύτιμες φωτογραφίες, τα έγγραφα και τα οπτικοακουστικά αρχεία σας πιθανόν να έχουν χαθεί, για πάντα!

Εκπληκτικό όπως είναι, πολλοί από εμάς ξεχνάμε το τραύμα και αποτυγχάνουμε να εφαρμόσουμε προληπτικά μέτρα.

Ίσως είναι σημαντικό να αντικατοπτρίζεται ότι τα δεδομένα είναι πιο πολύτιμα και ακριβά από τη μονάδα δίσκου στην οποία διατηρούνται. Είναι επομένως σημαντικό να διαβάσετε τα ενδεικτικά σημάδια επικείμενης αποτυχίας δίσκου αρκετά νωρίς.

Οι προειδοποιήσεις για έναν αποτυχημένο σκληρό δίσκο θα περιλαμβάνουν ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα:

  • Ο υπολογιστής επιβραδύνεται
  • Το λειτουργικό σύστημα δεν φορτώνει εφαρμογές
  • Μόνιμες μπλε οθόνες
  • Ο υπολογιστής επανεκκινείται τυχαία
  • Τα διαμερίσματα δίσκων ενδέχεται να εξαφανιστούν
  • Ορισμένα αρχεία δεν ανοίγουν ή εξαφανίζονται

Φυσικά, τα παραπάνω συμπτώματα μπορεί να συμβούν εξαιτίας ελαττωματικών μονάδων μνήμης, ιών, κατεστραμμένων αρχείων λειτουργικού συστήματος κ.λπ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, πρέπει να μάθετε τι συμβαίνει πριν στραφείτε σε επιθέσεις επισκευής σκληρού δίσκου.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση