Ανάκτηση δεδομένων από κάρτα μνήμης

Η Data Recall είναι πρωτοπόρος στην ανάκτηση αρχείων ακόμα και σε εξαιρετικά δύσκολες περιπτώσεις. Σε αυτό το άρθρο θα παραθέσουμε πως κάνουμε ανάκτηση αρχείων από κάρτα μνήμης SD. Είναι βασικά η ίδια διαδικασία με την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων από έναν υπολογιστή ή οποιοδήποτε τύπο ψηφιακής αποθήκευσης.
Οι κάρτες SD είναι μεγάλες αλλά και εύθραυστες. Χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα και κάμερες, έτσι τείνουν στη πλειονότητα των περιπτώσεων να περιέχουν πολύτιμα αρχεία.
Έτσι, όταν μια κάρτα σταματήσει να λειτουργεί, μπορεί να χάσετε ακόμα και όλα σας τα δεδομένα . Η Data Recall επικεντρώνεται στην ανάκτηση αρχείων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων.

Εδώ θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να δοκιμάσετε και να βγάλετε αρχεία από μια κάρτα SD εάν δεν λειτουργεί ή έχετε διαγράψει τυχαία τα αρχεία. Είναι βασικά η ίδια διαδικασία με την ανάκτηση των διαγραμμένων αρχείων από έναν υπολογιστή ή οποιοδήποτε τύπο ψηφιακής αποθήκευσης για το θέμα αυτό.

Οι κάρτες SD είναι μεγάλες, αλλά είναι εύθραυστες και δεν τους αρέσει να τις κακομεταχειρίζονται. Χρησιμοποιούνται σε τηλέφωνα και κάμερες, έτσι τείνουν να περιέχουν πολύτιμα αρχεία.

Έτσι, όταν μια κάρτα σταματήσει να λειτουργεί, μπορείτε να χάσετε πολλά δεδομένα. Εδώ έχουμε επικεντρωθεί στην ανάκτηση αρχείων, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών, βίντεο και εγγράφων από μια κάρτα που δεν λειτουργεί σωστά, αλλά οι αρχές ισχύουν και για τα διαγραμμένα αρχεία.

Μην μορφοποιείτε εάν θέλετε να ανακτήσετε αρχεία

Μην διαμορφώσετε την κάρτα εάν θέλετε να διατηρήσετε οποιαδήποτε από τις φωτογραφίες σε αυτήν. Μπορείτε να ακολουθήσετε τις συμβουλές στο ξεχωριστό μας άρθρο σχετικά με τον τρόπο μορφοποίησης μιας κάρτας SD που προστατεύεται από την εγγραφή, αφού προσπαθήσετε να ανακτήσετε τυχόν αρχεία που υπάρχουν στην κάρτα σας.

Τώρα, δοκιμάστε να βρείτε έναν άλλο αναγνώστη καρτών. Αν έχετε τοποθετήσει μια κάρτα SD στην ενσωματωμένη υποδοχή του φορητού υπολογιστή ή του υπολογιστή σας και δεν συμβαίνει τίποτα, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό υπολογιστή ή συσκευή ανάγνωσης καρτών USB.

Μερικές φορές είναι λάθος ο αναγνώστης – όχι η κάρτα. Μπορείτε να αγοράσετε μια συσκευή ανάγνωσης κάρτας USB SD για λίγα ευρώ, η οποία θα δέχεται κάρτες SD και microSD.

Διαβάστε αναλυτικά στην Datarecall International.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση