Ποια η έννοια της άμεσης ανάκτησης δεδομένων

Η άμεση ανάκτηση δεδομένων είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στο backup snapshot μιας εικονικής μηχανής (VM) να τρέξει δευτερεύουσα αποθήκευση μετά από αποτυχία ή καταστροφή. Η άμεση ανάκτηση μπορεί επίσης να αναφέρεται ως ανάκτηση στη θέση.

Ένα από τα σημαντικότερα εμπόδια στην αποκατάσταση καταστροφών είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την ανάκτηση και επαναφορά των δεδομένων από την κύρια αποθήκευση. Η ανακατεύθυνση των workloads του χρήστη σε server αντιγράφων ασφαλείας κατά την αποκατάσταση της κύριας αποθήκευσης μπορεί να βελτιώσει το μέγιστο ανεκτό χρονικό διάστημα που μπορεί να μειωθεί μια εφαρμογή. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάκτηση, το workload ανακατευθύνεται στο αρχικό VM. Επειδή η αποκατάσταση γίνεται πίσω από τις εμφανείς εργασίες, ο χρήστης δεν γνωρίζει ότι έχει συμβεί κάτι ασυνήθιστο. Προτείνεται σε κάθε περίπτωση η ανάκτηση δεδομένων να γίνεται από εξειδικευμένους τεχνικούς.

Παρόλο που η άμεση αποκατάσταση δεν απαιτεί ταυτόσημο πρωτογενές και δευτερογενές υλικό για να λειτουργήσει η διαδικασία, είναι σημαντικό για τους διαχειριστές να δοκιμάσουν και να διασφαλίσουν ότι το εφεδρικό υλικό μπορεί να υποστηρίξει ένα περιβάλλον παραγωγής – ειδικά αν ο οργανισμός αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μια σχετικά φθηνή επιλογή για δευτεροβάθμια όπως μια συσκευή αποθήκευσης σε cloud.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση