Πώς να διορθώσετε την κοινή αιτία προβλημάτων ταχύτητας στον υπολογιστή σας με το Ashampoo

Παρατηρήσατε πρόσφατα προβλήματα με τον υπολογιστή σας;

Είναι πιο αργός;

Αργεί περισσότερο από το αναμενόμενο;

Εξαντλείται ο χώρος του σκληρού δίσκου αλλά δεν μπορείτε να βρείτε την αιτία;

Η απάντηση μπορεί να είναι τα ακατάλληλα απεγκατασταθέντα προγράμματα.

Η κατάργηση της εγκατάστασης των προγραμμάτων πρέπει να είναι εύκολη. Ούτως ή άλλως, σχεδόν κάθε πρόγραμμα που κάνετε download έρχεται με μια δυνατότητα απεγκατάστασης. Πρέπει να είναι τόσο απλό όσο ένα κλικ ενός κουμπιού, σωστά;

Δυστυχώς, δεν είναι.

Συχνά, οι προεπιλεγμένες ρουτίνες κατάργησης εγκατάστασης αφήνουν πίσω τους ένα χάος κρυφών αρχείων, καταχωρήσεων μητρώου και εφαρμογών.

Ευτυχώς, οι ταλαντούχοι προγραμματιστές στο Ashampoo έχουν αναπτύξει ένα πρόγραμμα το οποίο εκτοξεύει αυτούς τους ψηφιακούς καταληψίες.

Ονομάζεται Ashampoo Uninstaller 8.

Το Ashampoo Uninstaller 8 είναι μια βραβευμένη αναβάθμιση στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά των προγραμμάτων απεγκατάστασης. Η μέθοδος πρόληψης και θεραπείας τεσσάρων σταδίων μπορεί να επιταχύνει το μηχάνημά σας, να αποτρέψει τα κρασαρίσματα και να απελευθερώσει χώρο GB του σκληρού δίσκου.

Οι κατασκευαστές των λογισμικών ανησυχούν περισσότερο για την απόκτηση των προγραμμάτων τους στο PC σας. Ως αποτέλεσμα, ορισμένες ρουτίνες αποεγκατάστασης είναι ελαττωματικές, ενώ άλλες είναι σκόπιμα κακές.

Όταν η απεγκατάσταση δεν πάει καλά, μπορεί να μην το καταλάβετε. Ελέγχετε τακτικά τις καταχωρήσεις μητρώου; Γνωρίζετε τον σκοπό κάθε αρχείου στο μηχάνημά σας; Είναι απίθανο και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι χρήστες καταλήγουν να κατηγορούν τα προβλήματα για άλλα πράγματα.

Μόλις το εικονίδιο της εφαρμογής εξαφανιστεί, είμαστε νομίζουμε ότι το πρόγραμμα έχει απεγκατασταθεί οριστικά, ενώ στην πραγματικότητα τα κομμάτια του παραμένουν – όπως καταχωρήσεις μητρώου και αρχεία εφαρμογών – και αυτό γεμίζει τον υπολογιστή σας, προκαλώντας προβλήματα.

Το Bloatware είναι μια άλλη αιτία καταστροφής του υπολογιστή. Όταν αγοράζετε ένα νέο μηχάνημα, συνήθως έρχεται με πλήθος προγραμμάτων που δεν θα χρησιμοποιήσετε ποτέ. Όχι μόνο καταλαμβάνουν χώρο, αλλά συχνά επιβραδύνουν και τον υπολογιστή σας.

Ορισμένες εφαρμογές έρχονται ως μια “ένθετη” εγκατάσταση. Αυτό σημαίνει ότι εγκαθιστούν περισσότερα από ένα προγράμματα ταυτόχρονα. Παρόλο που το κύριο πρόγραμμα μπορεί να είναι επιθυμητό, τα πρόσθετα δεν θα μπορούσαν να είναι, έτσι λαμβάνετε μια σειρά από ανεπιθύμητα προγράμματα. Οι ενσωματωμένες εγκαταστάσεις κάνουν την απεγκατάσταση πιο δύσκολη που ακόμα και η Microsoft τις αποθαρρύνει.

Πώς το Ashampoo Uninstaller 8 αφαιρεί  το ανεπιθύμητο λογισμικό

Παρακολουθεί κάθε μεμονωμένη εγκατάσταση που πραγματοποιείτε για την ανίχνευση και καταγραφή των αλλαγών του συστήματος. Με αυτόν τον τρόπο, όταν αποφασίζετε να απεγκαταστήσετε ένα πρόγραμμα, μπορεί να αντιστρέψει κάθε τροποποίηση του προγράμματος που έγινε στο PC σας.

Περιλαμβάνει επίσης ένα εργαλείο screenshot συστήματος το οποίο σας επιτρέπει να συγκρίνετε το σύστημά σας πριν και μετά την εγκατάσταση ενός νέου προγράμματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την εύρεση αυτών των ανεπιθύμητων αρχείων που είναι κρυμμένα μέσα σε άλλες εφαρμογές. Με κάθε εγκατάσταση των Windows, μπορείτε να δείτε ακριβώς ποιες αλλαγές πρόκειται να κάνετε και να προσαρμόσετε την εγκατάσταση για τις δικές σας απαιτήσεις.

Οι αλγόριθμοι deep clean και διαγραφής είναι εξαιρετικά περίπλοκοι και μπορούν να εντοπίσουν και να αφαιρέσουν κάθε byte δεδομένων που αγνοήθηκαν από προεπιλεγμένες ρουτίνες κατάργησης εγκατάστασης. Ακόμα κι αν δεν έχουν συνδεθεί ή ανήκουν σε εφαρμογές που έχουν εγκατασταθεί πριν από τη χρήση του Ashampoo Uninstaller 8.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση