Destiny 2 Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Το Destiny 2 είναι πολλά περισσότερα από ένα Game. Η δομή είναι σε μεγάλο βαθμό η ίδια, όπως και η εξαιρετική μηχανική. Αλλά υπάρχουν ποικίλες αλλαγές τόσο κάτω από τα εμφανή σημεία όσο και σε όλες τις δραστηριότητές σας, γεγονός που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την αρχική έκδοση στο Game αλλά και μια καλύτερη εμπειρία για τους πιο σκληρούς παίκτες.

Από την αρχή του Game, υπάρχει μια συντριπτική ποσότητα πράγματων που πρέπει να κάνετε. Η ιστορία του Red War σας διοχετεύει μέσα από τις τέσσερις περιοχές που μπορείτε να εξερευνήσετε, εισάγοντάς σας σε κάθε μία καθώς πηγαίνετε. Σε κάθε προορισμό υπάρχει μια δέσμη προαιρετικών δραστηριοτήτων για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων των adventure αποστολών που μοιάζουν με ιστορίες, απλά μπουντρούμια λεηλασίας που ονομάζονται Lost Sectors και οδηγούν σε κρυφές περιοχές του χάρτη, δημόσιες εκδηλώσεις όπως και περιπολίες που επιστρέφουν από το Destiny 1. Στη συνέχεια, καθώς προχωράτε στην ιστορία, θα ξεκλειδώσετε το playlist strike και το PvP στο Crucible. Για έναν νεοφερμένο στο Destiny, μπορεί να είναι δύσκολο να αποφασίσετε τι να κάνετε και πότε.

Διαβάστε : Assassin’s Creed Origins Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Οι αποστολές και το story του Red War είναι λιγότερο σχετικές με την πλοκή και περισσότερο σχετικές με τον εγκλιματισμό σε ό, τι υπάρχει για να δείτε. Θα ανεβείτε levels με αρκετά σταθερούς ρυθμούς, αλλά υπάρχουν δύο αποστολές με επίπεδο ασφαλείας που ουσιαστικά σας αναγκάζουν να ολοκληρώσετε τις adventure αποστολές και άλλες δραστηριότητες για XP πριν μπορέσετε να προχωρήσετε. Δεν υπάρχει πραγματικός λόγος για τις αποστολές να έχουν level requirements, οι οποίες μπορεί να είναι ενοχλητικές, αλλά η κατεύθυνση είναι ευπρόσδεκτη μετά τις εμφανείς ελλείψεις του Destiny 1. Και εκτός από το καθαρό σας XP, οι ημι-κρυμμένοι Lost Sectors επιβραβεύουν την εξερεύνηση, ενώ οι adventure αποστολές είναι γεμάτες με λαϊκές και ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τον κόσμο που δεν εμπίπτει στο πεδίο της κύριας ιστορίας. Εάν έχετε καεί στο πρότυπο PvE, μπορείτε να μεταβείτε σε PvP για να ανεβάσετε το επίπεδο, το οποίο απαιτεί διαφορετικά εργαλεία και δεξιότητες.

Η ιστορία είναι αρκετή για να εξυπηρετήσει τον κύριο σκοπό της, που είναι να επικεντρωθεί στο shooting και τη λεηλασία που κάνετε μέσα από όλα αυτά. Ο κακοποιός είναι παράγωγος κατακτητής, με πείνα για εξουσία και καταστροφή, και ο οικοδεσπότης του κόσμου είναι κουρασμένος. Αλλά δεν χρειάζεται να ξέρετε πολλά για να προχωρήσετε εκτός από το ότι η ανθρωπότητα κινδυνεύει και εσείς έχετε τη δύναμη να βοηθήσετε. Οι δυνάμεις της ιστορίας βρίσκονται στην ατμόσφαιρα και στις πλευρικές λεπτομέρειες, όπως η απίστευτη αγριότητα του παραπλανητικού AI Failsafe ή τα μυστήρια της φυλής των μηχανών Vex, και αυτό θα ήταν καλό για την πλειοψηφία των παικτών που βλέπουν την ιστορία ως κάτι που πρέπει να περάσει, να φτάσετε στο υψηλό επίπεδο “endgame”. Τα θλιβερά ηχητικά είναι ιδιαίτερα και όμορφα και με οδήγησε στις πιο βασικές ιστορίες, ακόμα και σε επαναλαμβανόμενα playthroughs.

Destiny+2+PC

Όπως και στο Destiny 1, υπάρχει πολύς τρόμος ανάμεσα στην ολοκλήρωση της ιστορίας και τη μετάβαση στις δραστηριότητες endgame υψηλού επιπέδου όπως το Nightfall strike και το Raid. Και πάλι, όπως στο Destiny 1, τα kilss είναι φανταστικά. Το gunplay είναι εξαιρετικό, και σας ανταμείβει για τις προσπάθειές σας με ένα ακόμα καλύτερο όπλο. Η μεγαλύτερη αλλαγή είναι το πόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αυξήσετε το επίπεδο φωτός σας –  το αποκαλούμενο Power. Οι μάχες  δεν είναι καθόλου ευκολότερες εξαιτίας αυτού, όμως, απλώς απομακρύνει την απογοήτευση του Destiny 1 για την εκτέλεση των ίδιων κινήσεων προτού μπορέσετε να προχωρήσετε κυριολεκτικά σε οτιδήποτε άλλο. Επιπλέον, γνωρίζοντας ότι μπορείτε να πάρετε ένα ελαφρώς πιο μοντέρνο ζευγάρι γάντια από μια δημόσια εκδήλωση σας δίνει το είδος της άμεσης ικανοποίησης που θα σας κρατήσει μέχρι το endgame.

Υπάρχει μια αξιοπρεπής ποικιλία όπλων και εργαλείων για να ανακαλύψετε, κυρίως σε τυχαίες στιγμές – drops. Μόλις μάθετε ποιο εργαλείο είναι επιθυμητό, ​​γίνεται ένα διασκεδαστικό metagame καθώς θα ελπίζετε να το βρείτε.

Διαβάστε : Wolfenstein II: The New Colossus Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC, Switch

Η επιτυχία μέσω της ομαδικής συνεργασίας είναι το καλύτερο μέρος του Destiny, και οι top-to-bottom tweaks όπως και οι νέες προσθήκες στο Destiny 2 το καθιστούν πιο προσιτό για τους περισσότερους Gamers. Η κάλυψη της απαίτησης επιπέδου για το Nightfall ή Raid και η ολοκλήρωσή του είναι δύο πολύ διαφορετικά πράγματα, η συνύπαρξη με το Fireteam και η άψογη εκτέλεση μιας στρατηγικής απαιτεί πολλή δουλειά. Τα πρώτα δυο strikes Nightfall, εισήγαγαν έναν τροποποιητή στο αρχικό strike που αναγκάζει εσάς και την ομάδα σας να συντονίσουν τα loadouts και να παραμείνουν σε συνεχή επικοινωνία σχετικά με τα όπλα και τις υποκατηγορίες που χρησιμοποιείτε. Πρέπει να μπείτε στο νόημα της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα να πυροβολείτε κύματα εχθρών και να μην πεθαίνετε. Πιθανότατα θα αποτύχετε, αλλά κάθε αποτυχία σας βοηθά να τελειοποιήσετε σταδιακά τη στρατηγική σας και η διαδικασία συλλογικής επίτευξης αυτού του στόχου είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.

Destiny-2

Στο υψηλότερο επίπεδο, το τεράστιο και οπτικά εντυπωσιακό Raid συνδυάζει την ανάγκη για τα κορυφαία όπλα και εργαλεία, επιλέγοντας τη σωστή υποκατηγορία και το loadout με βάση τις ανάγκες της ομάδας σας, τις ισχυρές δεξιότητες μάχης και την επίλυση προβλημάτων ως ομάδα. H πρώτη Raid αποστολή του Destiny 2, Leviathan, είναι πολύ, πολύ δύσκολη και η επίλυση των συχνά ασαφούς παζλ μπορεί να είναι τόσο ευχάριστη όσο και απογοητευτική.

Στο νέο Destiny, εάν κάνετε κάτι μια φορά, πιθανότατα θα καταλήξετε να το κάνετε πολλές περισσότερες φορές. Η διαφορά με το Destiny 2 είναι η ποικιλία και η προσβασιμότητα σε αυτό που είναι διαθέσιμο, γεγονός που μειώνει την μεγάλη απογοήτευση που σχετίζεται με το grinding. Ακόμα και μετά την ισοπεδωτική σας πορεία, μπορείτε να κάνετε ακόμα περισσότερα, για να διατηρήσετε τις καθημερινές και τις εβδομαδιαίες προκλήσεις, απλώς συναντώντας φίλους. Είναι ένα πολύ ισχυρότερο υπόβαθρο από το αρχικό και ένα που είναι αρκετό από μόνο του για να κρατήσει τους Gamers να επιστρέφουν συνέχεια.

gamereviews.gr

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση