Gran Turismo Sport Review – Κυκλοφορεί αποκλειστικά για PS4

Το Gran Turismo Sport είναι ένα θηρίο το οποίο μας βγήκε λίγο περίεργο. Παρότι αναμφισβήτητα θα προσελκύσει εκατομμύρια οπαδούς από το ξεκίνημα της σειράς το 1997, είναι επίσης πολύ ξεκάθαρο ότι από την άποψη της εξέλιξης, η Polyphony Digital δεν φαίνεται να ανησυχεί για την πρόοδο του Game.

Αν δεν το ψάξετε πολύ τότε μερικές συμβουλές που θα διαβάσετε θα σας φανούν υπερβολικές. Το GT Sport είναι ένα καλό παιχνίδι οδήγησης που εδώ και αρκετό καιρό έχει αγκαλιάσει την τέχνη του Raing. Ενώ το franchise ήταν πάντα φημισμένο για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται ένα αυτοκίνητο, δεν νομίζω ότι πολλοί θα ήταν ήταν τόσο ενθουσιασμένοι ως προς το πόσο συναρπαστικό ήταν όταν ανταγωνίζονταν άλλα Games. Δεν ήταν κακό, αλλά υπήρχε μια προφανής έλλειψη αδρεναλίνης όταν προσπαθούσατε να φτάσετε την καρώ σημαία.

Διαβάστε : Wolfenstein II: The New Colossus Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC, Switch

Αυτή τη φορά, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Για να εξασφαλίσετε ότι θα μάθετε όλα τα κόλπα και τα δεδομένα που προσφέρει οποιαδήποτε καλή κούρσα, το GT Sport’s AI είναι πολύ πιο προηγμένο από ό, τι στο παρελθόν. Αντιλαμβάνεται πραγματικά πώς πρέπει να γίνει πιο aggressive. Στο παρελθόν, οι αντίπαλοι οδηγούσαν σε μια κούρσα, χωρίς να φαίνεται ότι καίγονται να βγουν πρώτοι, τώρα πραγματικά θέλουν να είναι στο βάθρο.

gran turismo sport αυτοκινητα

Δεν είναι τόσο καλό όπως το Project Cars 2, αλλά είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για το Gran Turismo Sport – το οποίο είναι σημαντικό, δεδομένου ότι όλα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της σειράς, γενικά, εξακολουθούν να επικρατούν στον πυρήνα του παιχνιδιού. Δυστυχώς, εδώ υπάρχει ισότητα όσον αφορά τα υπέροχα και απογοητευτικά σημεία.

Το πρώτο πράγμα που πιθανόν να παρατηρήσετε είναι ότι το GT Sport δεν είναι το Game με τον καλύτερο τίτλο που έχετε δει ποτέ. Δεν είναι άσχημος – αλλά, εκτός από τα replays, τα γραφικά δεν είναι καθόλου πιο εντυπωσιακά και εξελίξιμα. Τα μοντέλα των αυτοκινήτων είναι μεγάλα, όπως και ο φωτισμός, αλλά το συνολικό πακέτο είναι λίγο άγονο. Αν ψάχνετε για καμπάνες και νέα πράγματα, δεν θα τα βρείτε σε αυτό το Game.

Αυτός δεν είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο ο Gamer παίρνει αυτό το παιχνίδι, ωστόσο, είναι πάντα μια ευπρόσδεκτη προσθήκη. Εάν είστε έτοιμοι να χάσετε τις ώρες της ζωής σας στον τίτλο βετεράνων της Sony, αυτό οφείλεται στην μεγάλη ιστορία του Game και αυτό που πρεσβεύει.

Κάθε αυτοκίνητο χειρίζεται διαφορετικά και όσο το δυνατόν πιο κοντά στους συναδέλφους του πραγματικού βίου και αν έχετε τα χρήματα για μια σωστή διοργάνωση αγώνων, φαντάζομαι ότι ένα μεγάλο μέρος των ονείρων σας θα ικανοποιηθεί. Η έμφαση δίνεται στο πώς ένα αυτοκίνητο αποκρίνεται και αισθάνεται όταν βάζετε το πόδι σας στα πετάλια. Σε αυτό το κομμάτι, το Gran Turismo Sport είναι τόσο καλό όσο δεν έχετε ξαναδεί.

Γι αυτό είναι παράξενο ότι όλα τα άλλα είναι τόσο απογυμνωμένα στο backround. Υπάρχουν πολύ λίγα αυτοκίνητα από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε, ειδικά σε σύγκριση με τα αντίπαλα παιχνίδια, αφήνοντάς σας να υποθέσετε ότι η ποιότητα έχει προτεραιότητα έναντι της ποσότητας. Δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά είναι ελαφρώς συγκεχυμένο δεδομένου ότι το Forza 7 δεν έχει τραβήξει μια τέτοια πορεία.

Ωστόσο, οι διαφορές φαίνεται να είναι με τον τρόπο που παρουσιάζεται το Gran Turismo Sport. Η Polyphony φαίνεται να έχει αντιμετωπίσει αυτό το γεγονός αυτό ως μια ξεχωριστή έκδοση αντί για το κύριο γεγονός. Αυτό εξηγεί την έλλειψη αυτοκινήτων, διαδρομών και modes – ακόμη και αν καθεμία από αυτές τις κατηγορίες εξακολουθεί να κάνει αξιοπρεπή δουλειά όταν ασχοληθείτε.

Το single player campaign το συνοψίζει τέλεια. Παρά το γεγονός ότι είναι ευχάριστο, είναι πολύ πιο ελαφρύ από το Gran Turismo 6. Ενώ το επίκεντρο στο τελευταίο ήταν να συγκεντρώσει μια συλλογή αυτοκινήτων που θα έβαζε άλλους πολύ πίσω σε αυτή την ενότητα, τώρα χωρίζεται σε τέσσερις συγκεκριμένες κατηγορίες: Σχολή οδήγησης, Challenge Mission, Circuit Experience and Racing Etiquette.

Αν και καθεμία από αυτές τις κατηγορίες αποτελείται από πολλά μέρη – σίγουρα δεν μπορείτε να πείτε ότι η Polyphony δεν έχει ασχοληθεί ενεργά και ότι το GT Sport δεν είναι το περιβόητο θηρίο που υπήρξε στο παρελθόν.

Διαβάστε :  Assassin’s Creed Origins Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Και πάλι, είναι δύσκολο να κριτικάρετε πολλά σημεία όταν σκεφτείτε τι προσφέρεται. Θα λάβετε μέρος σε τυποποιημένους αγώνες, μαραθώνιους αγώνες, quick fixes και ακόμη και σε τεχνικές προκλήσεις όπου θα πρέπει να προσέξετε την κατανάλωση καυσίμου και την ισορροπία των αυτοκινήτων. Αν ψάχνετε για μια μεγάλη εμπειρία οδήγησης με πολλές επιλογές για να σας κρατήσει ευτυχισμένους, τότε δεν πρόκειται να μην σας αρέσει. Υπάρχει μόνο μια πιθανότητα ότι ίσως περιμένατε περισσότερα.

Αυτός είναι ο λόγος για την υποκείμενη αίσθηση ότι ίσως η μακρόχρονη έκκληση της GT Sport να βρίσκεται μέσα στην ηλεκτρονική κοινότητα, ακόμα και αν ένα μεγάλο μέρος του παιχνιδιού είναι χτισμένο γύρω από αυτό όπου μπορείτε να κάνετε ανάλογα πράγματα και OFF Line. Με τις βελτιώσεις στον ίδιο τον αγώνα – μαζί με δύο επίσημα sanctioned cups – πρέπει να είναι τουλάχιστον ένας στόχος σας στο Game, ο οποίος με τη σειρά του θα σας δώσει μια μοναδική κάρτα. Το αν αυτό είναι αρκετό είναι μια άλλη ερώτηση εξ ολοκλήρου.

Συνολικά, λοιπόν, το GT Sport είναι λίγο περίεργο. Από τη μία πλευρά, είναι μια φανταστική εμπειρία προσομοίωσης που δείχνει αποτελεσματικά τις δεξιότητες του προγραμματιστή. Από την άλλη, ωστόσο, υπάρχει ένα πολύ ξεχωριστό συναίσθημα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα ήταν καλύτερο να πάρουν περισσότερο χρόνο και να κάνουν μια σωστή είσοδο στο franchise με όλες τις μάρκες που περιμένουν οι οπαδοί.

Παρ ‘όλα αυτά, υπάρχει ακόμα υλικό για να υπερκεράσει τους αντιπάλους του – αλλά μην εκπλαγείτε αν το πλήθος των μη φανατικών μπει στον πειρασμό για τα Project Cars 2 ή το Forza 7.
Το Gran Turismo Sport είναι άξιο του ονόματος που πρεσβεύει και ενός μεγάλου προσομοιωτή οδήγησης, αλλά η έλλειψη περιεχομένου σε σχέση με αυτό που συνήθως προσφέρει η σειρά καθιστά ένα μεγάλο μειονέκτημα. Αν προτιμάτε την προσέγγιση της Polyphony Digital και τα αυτοκίνητα της, ωστόσο, θα σας αρέσει η συνολική εμπειρία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 8

gamereviews.gr

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση