Ανάκτηση αρχείων δωρεάν με το Piriform Recuva

Το Piriform Recuva κάνει τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο εύκολα και χωρίς άγχος. Ανοίγει από προεπιλογή έναν οδηγό ανάκτησης αρχείων, τον οποίο μπορούν να παρακάμψουν αργότερα οι προχωρημένοι χρήστες: Επιλέξτε τον τύπο του αρχείου που προσπαθείτε να ανακτήσετε (εικόνα, έγγραφα, συμπιεσμένα, ηλεκτρονικά μηνύματα και όλα τα αρχεία είναι μεταξύ αυτών που προσφέρονται). Θα επικεντρωθεί αναλόγως η αναζήτηση.

Διαβάστε : Επισκευή σκληρού εξωτερικού δίσκου – Πως γίνεται

Μπορείτε να στοχεύσετε την αναζήτησή σας σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία ή να αναζητήσετε όλες τις μονάδες δίσκου και μπορείτε να επιλέξετε μια γρήγορη ή βαθιά σάρωση. Η τελευταία διαρκεί πολύ περισσότερο, αλλά εμφανίζει περισσότερα αποτελέσματα. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί ‘Έναρξη’ και περιμένετε να ολοκληρωθεί η σάρωση.

Αφού ολοκληρωθεί, τα αποτελέσματά σας παρουσιάζονται, με κάθε αρχείο που έχει ανακτηθεί να έχει βαθμολογία ανάλογα με την κατάστασή του. Μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία απευθείας από εδώ ή να μεταβείτε στην Προηγμένη λειτουργία για μια καλύτερη προβολή, προσφέροντας προεπισκόπηση αρχείων, πληροφορίες και μια ματιά στην κεφαλίδα του αρχείου.

Αν κατά λάθος έχετε διαγράψει αρχεία και έχετε αδειάσει τον Κάδο Ανακύκλωσης ή έχετε υποστεί πρόβλημα με ιούς ή σκληρό δίσκο, το Recuva μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε τα πολύτιμα δεδομένα σας χωρίς να χρειαστεί να πληρώσετε ακριβό κόστος ανάκτησης. Σε κάθε περίπτωση σε περιπτώσεις μεγάλης ζημιάς του Hardware θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ειδικούς ανάκτησης δεδομένων, ώστε να εκτιμήσουν το μέγεθος του προβλήματος και μέσα από σύγχρονα εργαστήρια να επιχειρήσουν να επαναφέρουν τα χαμένα αρχεία σας.

Το Recuva μπορεί επίσης να ανακτήσει τα διαγραμμένα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή υπάρχει η επιλογή να το χρησιμοποιήσετε αντίστροφα για να διαγράψετε με ασφάλεια τα ευαίσθητα αρχεία που θέλετε να διασφαλίσετε ότι δεν μπορείτε να τα ανακτήσετε.

Το Recuva είναι ευχάριστα εύκολο στη χρήση και είναι μια αναζωογονητική εναλλακτική λύση στην επιλογή εργαλείων εμπορικής ανάκαμψης που αγωνίζονται για να τραβήξουν την προσοχή του κοινού. Είναι ένα μια εξαιρετική περίπτωση λογισμού για να λειτουργεί αθόρβυα, αλλά μπορεί επίσης να εγκατασταθεί ως φορητή εφαρμογή ώστε να μπορείτε να το ανοίξετε σε μια μονάδα USB και να το χρησιμοποιήσετε σε πολλούς υπολογιστές.

Εάν διαπιστώσετε ότι ο υπολογιστής σας διαθέτει πολλά ανακτήσιμα αρχεία, το Recuva μπορεί να φιλοξενήσει τα συγκεκριμένα έγγραφα που αναζητάτε, φιλτράροντας με βάση τον τύπο ή ακόμη και αναζητώντας συμβολοσειρές κειμένου που υπάρχουν στα αρχεία.

Εμπειρία χρήστη

Υπάρχουν μερικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το Recuva και η πιο εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε τον οδηγό. Αυτό σας καθοδηγεί σε όλα τα βήματα της διαδικασίας ανάκτησης, αν παραλείπει κάποιες από τις επιλογές του προγράμματος.

Το πρώτο στάδιο του οδηγού Recuva σας ζητά να καθορίσετε τον τύπο των αρχείων που θέλετε να εντοπίσετε. Μπορείτε να αναζητήσετε οποιοδήποτε αρχείο που μπορεί να ανακτηθεί ή μπορείτε να επιταχύνετε τη διαδικασία περιορίζοντας την αναζήτηση σε απλά φίλτρα, για παράδειγμα, αρχεία εικόνας. Οι αναζητήσεις μπορούν να περιοριστούν σε μεμονωμένους φακέλους ή μονάδες – συμπεριλαμβανομένων καρτών μνήμης και CD / DVD. Εναλλακτικά, μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα – απλά να είστε έτοιμοι για μια μακρά αναζήτηση (μπορεί να διαρκέσει πάνω από μία ώρα για να σαρώσετε μια μεγάλη μονάδα δίσκου).

Διαβάστε : Χαλασμένος σκληρός δίσκος – Ο εξωτερικός δίσκος δεν λειτουργεί

Η μετάβαση στη λειτουργία Advanced του Recuva ίσως να μην φαίνεται να ξεκλειδώνει μια τεράστια ποικιλία πρόσθετων επιλογών, αλλά παρέχει πολύ περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αρχεία που βρίσκονται και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για οποιαδήποτε αρχεία που ανακτήσιμα, το Recuva χρησιμοποιεί ένα σύστημα φωτεινού σηματοδότη για την ένδειξη της ποιότητας των δεδομένων.

Εκτός από την κύρια διασύνδεση προγράμματος, το Recuva μπορεί επίσης να προσπελαστεί μέσω του μενού περιβάλλοντος των Windows. Αυτό σημαίνει ότι η αναζήτηση για διαγραμμένα αρχεία είναι τόσο απλή όσο το δεξί κλικ σε ένα φάκελο ή στον Κάδο Ανακύκλωσης. Αυτό είναι βολικό αν γνωρίζετε ότι έχετε διαγράψει ένα αρχείο από έναν συγκεκριμένο φάκελο, καθώς εξοικονομεί χρόνοα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα.

Γρήγορο, αποτελεσματικό και δωρεάν, αυτό είναι το εργαλείο ανάκτησης δεδομένων που ίσως σκεφτήκατε ότι δεν υπήρχε. Το Recuva είναι ένα κρυφό κόσμημα στον κόσμο του λογισμικού.

Τελευταίες ενημερώσεις

Η πιο πρόσφατη έκδοση του Recuva περιλαμβάνει πολλές μικρές διορθώσεις σφαλμάτων, βελτιστοποιημένο ασφαλές overwrite για τα Windows 10, βελτιωμένη ανίχνευση μονάδων δίσκου και διαμερισμάτων και βελτιωμένη πλοήγηση πληκτρολογίου. Για μια πλήρη λίστα όλων των αλλαγών, ανατρέξτε στις επίσημες σημειώσεις έκδοσης.

Σε κάθε περίπτωση, όταν πρόκειται για σοβαρή ζημιά και η επαναφορά αρχείων είναι μονόδρομος θα πρέπει να απευνθείτε σε επαγγελματίες. Η καλύτερη στην Ελλάδα είναι η DataRecall, με εξαιρετικές συστάσεις.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.