The Evil Within 2 Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Η καινοτομία μέσα στα όρια των γνωστών τρόπων και κανόνων του τρόμου είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά το The Evil Within 2 τα χειρίζεται όλα αυτά με άνεση. Η Tango Gameworks εισάγει έξυπνα το σχεδιασμό τρόμου της παλιάς σχολής μέσα στα όρια ενός ημι-ανοιχτού κόσμου που τελικά δημιουργεί ένα ωραίο ταξίδι σε έναν κόσμο με τέρατα.

Έχοντας περάσει πολλά χρόνια μετά το πρώτο Game, βρίσκουμε τον πρώην ντετέκτιβ Sebastian Castellanos να παραπονιέται με ενοχή για την απώλεια της οικογένειάς του, όπου τον έχει στοιχειώσει η τελευταία του επίσκεψη σε μια εφιαλτική εκδοχή της πραγματικότητας. Όταν μια μυστική οργάνωση του δίνει την ευκαιρία να ρυθμίσει τα πράγματα σωστά με το παρελθόν του και να διασώσει την κόρη του από τον επικίνδυνο και ασταθή κόσμο της Ένωσης, ξαναμπαίνει πρόθυμα στην στο κλίμα παρά το υπολειπόμενο τραύμα του.

Διαβάστε : Call of Duty WWII Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC

Από την αρχή, υπάρχει μια αίσθηση deja vu, καθώς ο Sebastian περιπλανιέται στις απόκοσμες και εξωπραγματικές τοποθεσίες της Ένωσης. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας από τους λίγους επιζώντες από το πρώτο Game, βρίσκει τον εαυτό του να πέφτει στα τα ίδια κόλπα και παγίδες που ο κόσμος και οι κάτοικοι του παρουσιάζουν. Ενώ αυτό θα μπορούσε να είναι κάπως επαναλαβανόμενο, πολλές από αυτές τις περιπτώσεις οδηγούν στο να απεικονίσει μερικές βασικές διαφορές των 2 Games.

The-Evil-Within-2 gamreviewsgr

Υπάρχει γενικά στην ατμόσφαιρα περισσότερη περιπετειώδη αίσθηση σε σύγκριση με τα απομονωμένα επίπεδα του πρώτου The Evil Within . Με τους περισσότερους  χαρακτήρες να αλληλεπιδρούν ανοίγοντας στιγμές διαλόγου που σαρώνουν στην ιστορία – και προαιρετικά γεγονότα διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο, υπάρχει ένα επίπεδο ελευθερίας και ποικιλίας στο The Evil Within 2, το οποίο ήταν σε μεγάλο βαθμό ανύπαρκτο στο πρώτο παιχνίδι. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές αξιοσημείωτες ενότητες όπου απαιτείται να γυρίσετε πίσω, κάτι που επιβραδύνει την εξέλιξη καθώς σας καθυστερεί αρκετά..

Όμως, η εξερεύνηση είναι σταθερά ευχάριστη, επιβραβεύει τα ταξίδια σε θέσεις που είναι κρυμμένες, όπου μπορείτε να βρείτε λεπτομέρειες για την ιστορία της Ένωσης και να συναντήσετε άλλους χαρακτήρες που θέλουν να επιβιώσουν από τον εφιάλτη. Με τόσες πολλές λεπτομέρειες που προσθέτουν τόσα πολλά στην ατμόσφαιρα, υπάρχει ένας σαφής σεβασμός για τον κόσμο του The Evil Within 2. Οι πολλές αναφορές στο πρώτο Game, προσφέρουν μια ανανεωμένη εκτίμηση για την προηγούμενη περιπέτεια του Sebastian.

Σε σύγκριση με τα μοναδικά επίπεδα του προκατόχου του στα μοναδικά Chapters, το Evil Within 2 διαθέτει ένα πιο οργανικό και αλληλένδετο σύνολο θέσεων για εξερεύνηση – εστιάζοντας σε  μεγάλους χάρτες με πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος. Παρόλο που υπάρχει ακόμα αφθονία πραγμάτων που θα σας τρομάξουν, όπως ένα πλάσμα με ένα πλοκάμι και μια μεγάλη κάμερα στο ένα μάτι, οι εξερευνητικοί χώροι είναι το πραγματικό standout. Είναι σαν να περνάτε μέσα από ένα σιχαμερό πάρκο ψυχαγωγίας γεμάτο από αποκρουστικές δημιουργίες, αναγκάζοντάς σας να αντιμετωπίσετε τις πεποιθήσεις του παρελθόντος. Η περιπέτεια σε μέρη που δεν σημειώνονται στον χάρτη συχνά αποδίδει πολύτιμους πόρους και επίσης οδηγεί σε κάποιες εκπληκτικές συναντήσεις με ιδεώδη φαντάσματα.

Με την πάροδο του χρόνου, τα περιβάλλοντα οδηγούνται στο χάος όταν η Ένωση αναπόφευκτα μεγαλώνει με αστάθεια, μετατρέποντας μια μικρή πόλη σε ένα τρομακτικό και ανόητο κάστρο του πρώην εαυτού της. Οι δρόμοι ανεβαίνουν κάθετα, ενώ η φωτιά και το αίμα εξέρχονται από μέρη που δεν πρέπει. Ο οπτικός σχεδιασμός του The Evil Within 2 αντιπαραβάλλει με επιτυχία διαφορετικές ρυθμίσεις και αισθητική και τις παρουσιάζει σε μια παράξενη συσκευασία που απεικονίζει την ασταθή και απρόβλεπτη φύση του κόσμου.

Ενώ ο Sebastian φαίνεται περισσότερο σαν ένα απλό σκίτσο ενός κουρασμένου πρωταγωνιστή στην πρώτη του αποστολή, αισθάνεται καλύτερα συνειδητοποιημένος σε αυτή τη συνέχεια, δίνοντας συγκεκριμένη βαρύτητα στον αγώνα του. Παρουσιάζοντας μπερδέματα και συγχύσεις σε όλο το πρώτο Game, αυτή τη φορά είναι πιο σίγουρος και αποφασισμένος, ακόμη και να ρίξει μερικές συναρμολογούμενες μοτοσικλέτες προκειμένου να συνεχίσει ακάθεκτος. Το υποστηρικτικό cast των κακοποιών φαίνεται πιο ενεργό στις συνεχιζόμενες εκδηλώσεις και έχει αυτή την μεγαλύτερη αίσθηση ότι ανήκει κάπου – ειδικά με τον εκκεντρικό καλλιτέχνη που που φωτογραφίζει τα θύματά του κατά τους θανάτους τους.

Ενώ υπάρχουν περιστασιακές στιγμές χαλαρότητας και χιούμορ σε όλη τη διαδρομή του The Evil Within 2  – όπως το shooting range και η συλλογή αντικειμένων που σχετίζεται με άλλα παιχνίδια της Bethesda – δεν φαίνονται καθόλου άσχετες, κάτι που είναι επίτευγμα λαμβάνοντας υπόψη τη διάχυτη μακάβρια ατμόσφαιρα του παιχνιδιού.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του ταξιδιού του, ο Sebastian φέρει μια συσκευή επικοινωνίας, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί τους κύριους στόχους, μαζί με σημεία ενδιαφέροντος και πληροφορίες για τις τύχες των side χαρακτήρων της περιοχής. Το πως θα πάτε για να ασχοληθείτε με αυτούς τους χαρακτήρες και η εξερεύνηση εξαρτάται από εσάς. Ομοίως, αν αποφεύγετε να έρθετε σε σύγκρουση με τους εχθρούς ή να καθαρίζετε όσο το δυνατόν περισσότερους είναι καθαρά στο playstyle σας. Το Evil Within 2 φιλοξενεί εκείνους που προτιμούν την δράση αλλά και αυτούς που θέλουν να είναι μυστικοί. Η μάχη είναι εντυπωσιακή, χάρη στο βελτιωμένο χειρισμό των όπλων και την αναβάθμιση του χαρακτήρα, που σας επιτρέπει να εστιάσετε στις συγκεκριμένες περιοχές της ικανότητας του Sebastian για να ενισχύσετε τη μυστικότητα, την μάχη και τον αθλητισμό.

Διαβάστε : Wolfenstein II: The New Colossus Review – Κυκλοφορεί για PS4, Xbox One, PC, Switch

Ο Sebastian θα πρέπει να ψάχνει για προμήθειες και άλλα υλικά για να αντισταθμίσει την έλλειψη πυρομαχικών και ειδών υγείας. Ενώ αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα εύκολα, η αποτελεσματική χειροτεχνία – crafting μπορεί να γίνει μόνο σε ειδικούς πάγκους εργασίας, ενώ το crafting στο πεδίο μάχης θα πρέπει να είναι τελευταία λύση καθώς κοστίζει το διπλάσιο υλικό. Το crafting προσθέτει ένα κομμάτι μιας αίσθησης επιβίωσης στο The Evil Within 2, όπου σκαρφαλώνεις γύρω από τις γωνίες για να βρεις υλικά, αποφεύγοντας παράλληλα εχθρούς που θέλουν να σας καθαρίσουν.

Αν και το παιχνίδι είναι δύσκολο ακόμα και στο τυπικό επίπεδο δυσκολίας του, δεν είναι unfair και υπάρχουν επιλογές για πολλαπλά playstyles. To στάνταρ Survival difficulty mode είναι διαχειρίσιμο, καθώς δεν θα σκοτώνεστε εύκολα από εχθρούς λόγω έλλειψης πόρων. Ωστόσο, η λειτουργία Nightmare αυξάνει αισθητά τη δυσκολία, παρουσιάζοντας ελαφρώς αλλοιωμένες μάχες, σκληρότερους εχθρούς και λιγότερους πόρους. Εάν είστε έτοιμοι για μια πρόκληση διαφορετικού είδους, η απομνημόνευτη λειτουργία Classic θα απενεργοποιήσει την αυτόματη αποθήκευση, τις αναβαθμίσεις και θα σας περιορίσει σε ένα περιορισμένο ποσό εξοικονόμησης. Εκτός από τις πρόσθετες επιλογές προς ξεκλείδωμα για την ολοκλήρωση των σκληρότερων δυσκολιών, οι εμπειρίες που προσφέρουν είναι περισσότερο σύμφωνες με την πραγματική εμπειρία τρόμου επιβίωσης, όπου οι πόροι είναι δύσκολο να βρεθούν και οι εχθροί είναι πολύ δύσκολο να νικηθούν.

The Evil Within 2 τερατα

Υπάρχει ένας σαφής σεβασμός στο είδος τρόμου του The Evil Within 2, με πολλές αναφορές σε κλασικές ταινίες και παιχνίδια. Το Evil Within 2 διπλασιάζει την ικανοποίηση των Horror games και είναι ο ορισμός του Survival Horror Game.

Αν και υπάρχουν μερικές τεχνικές ατέλειες που οδηγούν σε κάποιες ιδιαίτερα απογοητευτικές στιγμές, αυτή η φρίκη συνεχίζει την τεταμένη και επιζήμια εμπειρία τρόμου επιβίωσης με τρόπους που είναι φρέσκοι ​​και συναρπαστικοί. Δεν θα δείτε κάτι ιδιαίτερα καινούριο, ειδικά οι φανατικοί των θρίλερ, αλλά δύσκολα θα βαρεθείτε με τις συνεχείς εκπλήξεις του Game. To Campaign, κάνει αξιοθαύμαστη δουλειά στην ένταση και τον τρόμο, ενώ ταυτόχρονα σας δίνει την ελευθερία να εξερευνήσετε και να προχωρήσετε όπως θέλετε. Είναι δύσκολο να εξισορροπηθεί, αλλά το The Evil Within 2 κάνει εξαιρετικά καλή δουλειά με τέτοιο τρόπο που αφήνει μια ισχυρή και καλή εντύπωση μόλις ολοκληρωθεί..

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ : 8

gamereviews.gr

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση