HiJackThis – Καταργήστε δωρεάν ανεπιθύμητα αρχεία και ενέργειες

Το HijackThis ελέγχει τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης και του λειτουργικού συστήματος των υπολογιστών σας για να δημιουργήσει ένα αρχείο καταγραφής της τρέχουσας κατάστασης του υπολογιστή σας. Καταργεί Malware και Adware αλλά χειροκίνητα.

Το HijackThis σάς επιτρέπει να καταργείτε επιλεκτικά τις ανεπιθύμητες ρυθμίσεις και τα αρχεία από τον υπολογιστή σας και επειδή οι ρυθμίσεις που προσδιορίζονται σε ένα αρχείο καταγραφής HijackThis μπορούν να ανήκουν τόσο στο νόμιμο λογισμικό όσο και στο ανεπιθύμητο κακόβουλο λογισμικό, είναι σημαντικό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν επιλέγετε να καταργήσετε οτιδήποτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή HijackThis διαφορετικά θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε επαγγελματίες στην επαναφορά αρχείων.

Δείτε επίσης : Ανάκτηση δεδομένων από USB Flash Drive

Το HijackThis έρχεται επίσης με έναν διαχειριστή διεργασιών, τον επεξεργαστή αρχείων HOSTS και έναν εναλλακτικό σαρωτή δεδομένων ροής δεδομένων. Tο HijackThis μπορεί να δημιουργήσει ένα αρχείο καταγραφής απλού κειμένου που θα αναφέρει όλες τις καταχωρήσεις που βρίσκει και μερικές καταχωρήσεις μπορούν να διορθωθούν από το HijackThis. Οι μη έμπειροι χρήστες συμβουλεύονται να κάνουν προσοχή ή να ζητήσουν βοήθεια όταν χρησιμοποιούν την τελευταία επιλογή. Εκτός από μια μικρή λευκή λίστα με γνωστές ασφαλείς καταχωρήσεις, το HijackThis δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ νόμιμων και ανεπιθύμητων αντικειμένων.To  HijackThis προσπαθεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και καταχωρήσεων μητρώου που καθορίζει, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αποκατάσταση του συστήματος σε περίπτωση λάθους.

Μια κοινή χρήση είναι η δημοσίευση του αρχείου καταγραφής σε ένα φόρουμ όπου πιο έμπειροι χρήστες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκρυπτογράφηση των καταχωρήσεων που πρέπει να καταργηθούν. Υπάρχουν επίσης αυτοματοποιημένα εργαλεία που αναλύουν τα αποθηκευμένα αρχεία καταγραφής και επιχειρούν να δώσουν συστάσεις στον χρήστη ή να καθαρίσουν αυτόματα τις καταχωρήσεις.  Ωστόσο, η χρήση τέτοιων εργαλείων αποθαρρύνεται από εκείνους που ειδικεύονται στην χειρωνακτική αντιμετώπιση των καταγραφών HijackThis: θεωρούν τα εργαλεία επικίνδυνα για άπειρους χρήστες και δεν είναι ούτε ακριβή ούτε αξιόπιστα για να υποκαταστήσουν τη διαβούλευση με έναν εκπαιδευμένο ανθρώπινο αναλυτή.

Οι μεταγενέστερες εκδόσεις του HijackThis περιλαμβάνουν τέτοια πρόσθετα εργαλεία όπως έναν διαχειριστή εργασιών, έναν επεξεργαστή αρχείων κεντρικών υπολογιστών και έναν σαρωτή εναλλασσόμενου ρεύματος δεδομένων.

Κατεβάστε το πρόγραμμα εδώ.

gamereviews.gr

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση