Ανάκτηση αρχείων από USB Flash Drive

Μια μονάδα flash USB αποθηκεύει όλα τα δεδομένα της στη μνήμη όπως συμβαίνει και σε ένα σκληρό δίσκο. Το λειτουργικό σύστημα μπορεί να ανακτήσει αυτά τα δεδομένα όταν απαιτείται πρόσβαση. Μπορεί να υπάρχουν διάφορα θέματα που ενδέχεται να οδηγήσουν τα δεδομένα της μονάδας USB στη μερική ή ολική καταστροφή και μη ανάκτηση. Για παράδειγμα, αν η μονάδα USB Flash δεν είναι σωστά τοποθετημένη από τη θύρα, μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή δεδομένων. Ένας άλλος λόγος για την καταστροφή των δεδομένων μπορεί να είναι τα μη έγκυρα δεδομένα στο Master Boot Record (MBR) ή στο Partition Boot Record (PBR) ή στη δομή καταλόγου της μονάδας USB.

Το USB flash είναι μια συσκευή αποθήκευσης δεδομένων που περιλαμβάνει μνήμη flash με ενσωματωμένη Universal Serial Bus (USB) επαφή. Οι μονάδες USB flash είναι αφαιρούμενες,  επανεγγράψιμες και ακόμη μικρότερες από μια δισκέτα. Προτείνεται η ανάκτηση αρχείων από USB Flash Drive να γίνεται από επαγγελματίες.

Υπάρχουν διάφοροι άλλοι λόγοι που μπορεί να μετατρέψουν το USB Flash σε ένα μη λειτουργικό σύστημα. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε λόγω φυσικής φθοράς είτε λόγω λογικής. Οι κοινές βλάβες σε Hardware είναι σπασμένα stems και connectors, χαλασμένοι δίσκοι (χωρίς τροφοδοσία), σπασμένο κύκλωμα ή πύλη NAND, μη αναγνωρισμένο RAW, ανάγκη μορφοποίησης – Format, άρνηση πρόσβασης στο USB Flash κτλ. Για να ανακτήσετε δεδομένα από ένα USB Flash Drive, πρέπει να εντοπίσετε τον ακριβή λόγο που οδήγησε στο πρόβλημα κατά την ανάγνωση της μονάδας USB.

Δείτε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανάκτηση δεδομένων από USB Flash Drive και τα κοινά προβλήματα :

Ανάκτηση δεδομένων USB Flash φυσικά προβλήματα

Ανάκτηση δεδομένων USB Flash φυσικά προβλήματα

 

Ανάκτηση δεδομένων USB Flash Κοινά προβλήματα

Ανάκτηση δεδομένων USB Flash Κοινά προβλήματα

 

Λόγοι για τη διαφθορά ή την άρνηση πρόσβασης USB FLASH:

1) Φυσικά θέματα – προβλήματα

2) Λογικά Θέματα – προβλήματα

Ανάκτηση αρχείων από φυσικά θέματα:

Εάν έχετε ένα φυσικό σφάλμα, όπως σπασμένο connector, πλακέτα κυκλώματος, τσιπ μνήμης NAND της μονάδας δίσκου, τότε το υλικό πρέπει να αντικατασταθεί και να σταλθεί για επισκευή σε επαγγελματίες ανάκτησης αρχείων από USB Flash. Το Doing-yourself μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις. Είναι προτιμότερο να λάβετε βοήθεια από τους ειδικούς σε αυτόν τον τομέα. Μπορείτε να προσλάβετε μια αξιόπιστη εταιρεία ανάκτησης δεδομένων, όπως την Data Recall, οι οποίοι εξειδικεύονται στην ανάκτηση δεδομένων από μια φυσική μονάδα USB Flash.

Σπασμένα μέρη και connectors, και »νεκρούς δίσκους», μη λειτουργικούς Dead Drives (χωρίς να διαβάζει καν το USB Flash):

Μια κοινή ένδειξη φυσικών σφαλμάτων είναι ορισμένα είδη μηνυμάτων ή προβλημάτων που έχετε μετά τη σύνδεση του USB Flash. Τα συνήθη μηνύματα σφάλματος είναι «Τοποθετήστε το δίσκο σε αφαιρούμενο δίσκο» ή «Δεν αναγνωρίζεται ή δυσλειτουργεί η συσκευή USB», «πρέπει να μορφοποιήσετε το δίσκο πριν το χρησιμοποιήσετε», το διαμέρισμα RAW, Οι μονάδες USB Flash είναι νεκρές ή δεν ανταποκρίνονται και τα χαλασμένα τσιπ ελεγκτών ή / πινάκων.

Εάν ο USB Connector είναι σπασμένος ή η πλακέτα κυκλωμάτων είναι κατεστραμμένη, αυτό οδηγεί στη διακοπή ρεύματος στο USB. Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται συγκόλληση και επισκευή κυκλώματος. Δεν συνιστάται να το κάνετε μόνοι σας καθώς αν κάτι πάει στραβά, μπορεί να χάσετε μόνιμα όλα τα δεδομένα στο USB Flash σας. Θα μειώσει τις πιθανότητες ανάκτησης των δεδομένων σας από το USB Flash όπως μπορεί να φτάσει μέχρι και σε αδύνατη ανάκτηση αρχείων. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω φυσικών λαθών απαιτείται ειδικός εξοπλισμός και εμπειρογνωμοσύνη. Η καλύτερη δυνατή λύση είναι να το παραδώσετε σε κάποιον επαγγελματία και να τον αφήσετε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Σφάλμα – Error: «Εισαγάγετε δίσκο σε αφαιρούμενο δίσκο»- “Please Insert Disk into Removable Disk”:

Αυτό το σφάλμα παρουσιάζεται όταν το λογισμικό του ελεγκτή μονάδας δίσκου flash καταστραφεί. Μπορεί επίσης να συμβεί αν υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη μνήμη NAND. Το παραπάνω σφάλμα μπορεί να προκληθεί από τσιπ μνήμης NAND λόγω χαμηλής ποιότητας ή γενικής χρήσης. Με τον συχνό αριθμό ανάγνωσης και εγγραφής, η κατάσταση του δίσκου γίνεται χειρότερη.

Το σφάλμα υποδεικνύει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τις μνήμες NAND. Πιθανότατα τα metadata που είναι αποθηκευμένα στη μνήμη NAND είναι κατεστραμμένα ή προβληματικά και δεν μπορούν να διαβαστούν, οδηγώντας το USB Flash να μην μπορεί να διαβάσει τα δεδομένα. Κάθε φορά που προσπαθείτε να διαβάσετε τη μονάδα δίσκου USB, θα λάβετε το μήνυμα σφάλματος «Εισαγάγετε έναν δίσκο στον αφαιρούμενο δίσκο». Επίσης, αν προσπαθήσετε να ελέγξετε το μέγεθος της μονάδας δίσκου, εμφανίζεται συνήθως η χωρητικότητά της ως 0MB. Όταν η συσκευή δεν μπορεί να λειτουργήσει στα Windows, μόλις επιλέξετε το Device Manager κάτω από τις μονάδες δίσκου, θα εμφανιστεί ένα διαφορετικό όνομα για τη μονάδα USB. Επίσης, η Διαχείριση δίσκων εμφανίζει ένα μήνυμα μονάδας δίσκου με No Media.

Σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να αναζητήσετε επαγγελματίες που εκτελούν ανάκτηση δεδομένων USB ή ανάκτηση δεδομένων flash. Δείτε τον τιμοκατάλογο μας.

Γιώργος Χατζηθεοδοσίου

Με λένε Γιώργο και ασχολούμαι επαγγελματικά με τις νέες τεχνολογίες, το Digital Marketing και δίνω μεγάλη έμφαση στην αξία της πληροφορίας. Δημιουργώ E-Books, Link Building στρατηγικές, βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και αρθρογραφώ πάνω στον τομέα του ψηφιακού μάρκετινγκ.

Αφήστε μια απάντηση